Blatul se coace intr-o tava de 37/33 cm;eu am folosit tava de la aragaz.
Pt.blat se face un pandispan:se bat bine albusurile,se adauga zeama de lamiie si zaharul;se bate in continuare,pina cind se topeste zaharul si albusul se intareste.Se pun,apoi galbenusurile,coaja de lamiie,apa.Se bate totul,dar nu mult;doar pina ce se omogenizeaza culoarea.
Se adauga,apoi(mestecind cu lingura de lemn),faina,cacaua,praful de copt(cernute impreuna,de 2 ori).
Cind amestecul nu mai are cocoloase,se pune in tava(in care se pune hirtie de copt).
Se da tava la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 30 minute.
Dupa ce e copt,blatul se lasa 1 minut in tava,sa se odihneasca,apoi se ruleaza intr-un prosopel umed(prosopelul il folosim DOAR pt.asa ceva).Se lasa asa,pina ce se raceste(2-3 ore).Cind e rece se deruleaza si se pune pe blat,jumatate din frisca,intr-un strat cit mai uniform;de data asta,mie nu mi-a prea iesit.
Se ruleaza iar,fara sa se preseze(sa nu iasa frisca);se pune pe o forma;cu cealalta jumatate de frisca,se unge rulada si se orneaza.
Se da la frigider cca 3 ore;cind se serveste,se taie in felii de cca 2,5 cm.
Pt.crema,fac gelatina,asa:gelatina(5 g)o dizolv in apa rece(cca80 ml),apoi o pun pe foc,mestecind tot timpul.
Cind e fierbinte,dar inainte sa dea in clocot,se stinge focul;se raceste(fara sa se coaguleze);o lasam sa se raceasca,cam temperatura apei folosite pt.framintat piine.
Pina se raceste(mestecind din cind in cind)incepem sa batem frisca lichida.Cind frisca e aproape gata,punem zahar pudra(dupa gust) si gelatina,in fir subtire(asa cum se pune uleiul cind facem maioneza).In timpul acesta,se bate,tot timpul.Continuam,apoi baterea,pina cind frisca e gata;cind e gata,daca facem o linie,cu un cutit,se vede(linia).
Dupa ce frisca e gata,o folosim cum am scris.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii