Rulada de cacao cu frisca

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
medie
Rulada de cacao cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri apa rece(de la robinet)
  • -140-150 g zahar
  • -100 g faina
  • -2 linguri cacao
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita coaja de lamiie
  • -1 lingura zeama de lamiie
  • Crema:
  • -500 ml frisca lichida
  • -zahar pura dupa gust
  • -cca 5 g gelatina

Mod de preparare

Blatul se coace intr-o tava de 37/33 cm;eu am folosit tava de la aragaz.

Pt.blat se face un pandispan:se bat bine albusurile,se adauga zeama de lamiie si zaharul;se bate in continuare,pina cind se topeste zaharul si albusul se intareste.Se pun,apoi galbenusurile,coaja de lamiie,apa.Se bate totul,dar nu mult;doar pina ce se omogenizeaza culoarea.

Se adauga,apoi(mestecind cu lingura de lemn),faina,cacaua,praful de copt(cernute impreuna,de 2 ori).

Cind amestecul nu mai are cocoloase,se pune in tava(in care se pune hirtie de copt).

Se da tava la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 30 minute.

Dupa ce e copt,blatul se lasa 1 minut in tava,sa se odihneasca,apoi se ruleaza intr-un prosopel umed(prosopelul il folosim DOAR pt.asa ceva).Se lasa asa,pina ce se raceste(2-3 ore).Cind e rece se deruleaza si se pune pe blat,jumatate din frisca,intr-un strat cit mai uniform;de data asta,mie nu mi-a prea iesit.

Se ruleaza iar,fara sa se preseze(sa nu iasa frisca);se pune pe o forma;cu cealalta jumatate de frisca,se unge rulada si se orneaza.

Se da la frigider cca 3 ore;cind se serveste,se taie in felii de cca 2,5 cm.

Pt.crema,fac gelatina,asa:gelatina(5 g)o dizolv in apa rece(cca80 ml),apoi o pun pe foc,mestecind tot timpul.

Cind e fierbinte,dar inainte sa dea in clocot,se stinge focul;se raceste(fara sa se coaguleze);o lasam sa se raceasca,cam temperatura apei folosite pt.framintat piine.

Pina se raceste(mestecind din cind in cind)incepem sa batem frisca lichida.Cind frisca e aproape gata,punem zahar pudra(dupa gust) si gelatina,in fir subtire(asa cum se pune uleiul cind facem maioneza).In timpul acesta,se bate,tot timpul.Continuam,apoi baterea,pina cind frisca e gata;cind e gata,daca facem o linie,cu un cutit,se vede(linia).

Dupa ce frisca e gata,o folosim cum am scris.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise