rulada de capsuni cu frisca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
rulada de capsuni cu frisca

Ingrediente

  • Foile de rulada
  • 5 oua
  • 0,100 g zahar tos
  • 0,100 g faina
  • Umplutura
  • 0,300 frisca
  • 0,300 capsuni (se pot folosi orice fructe de sezon)
  • 0,100 ml apa
  • 1 lingura de gelatina
  • 5 linguri zahar
  • 2 oua
  • 0,100 ml lapte
  • razatura de lamaie si vanilie
  • Pt decor
  • 0,200 g frisca batuta
  • 0,200 g capsuni

Mod de preparare

Foile de rulada

Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.

Pe hirtie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min.

Atentie la copt, foile trebuie sa fie coapte, dar sa ramina flexibile, altfel nu se pot rula (se rup la rulat daca sunt arse).

Umplutura

Gelatina se pune la hidratat in apa.

Intr-o craticioara se pun ouale, zaharul, laptele, se bat cu telul para, apoi se pun pe foc si se tin pina se topeste zaharul. Se adauga gelatina, se mai tine pe foc aprox 2 minute, se lasa la racit, sa aiba temperatura 36-37 grade celsius, se amesteca cu frisca batuta.

Compozitia va fi ca o smintina mai groasa.

Se repartizeaza pe foi compozitia, se pun fructele taiate marunt si se ruleaza.

Se tin la rece 2 ore.

Decorat

Se pune in posul cu sprit frisca batuta si se decoreaza in functie de fantezia fiecaruia, se pun si fructe intregi sau taiate in jumatati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise