autor:

Laura_Nechita
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2018

Ingrediente
1 kg pulpă porc (ușor împănată), sare, piper, boia dulce, cimbru, 1 ceapă, 1 morcov, 3 lg ulei floarea soarelui, 2-3 lg pesmet, boia iute, pudră usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea se taie in cubulete, apoi se toacă la robot, de preferinta, de două ori.



Se adaugă sare, piper, boia.



Morcovul și ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt/ se rad. Se adaugă peste compoziția de carne.



Se adaugă și uleiul, chiar dacă este carne de porc. La copt va deveni mai suculentă.



Se amestecă toată compoziția și se dă la rece, aproximativ 30 minute.



Se pornește cuptorul, la 150 grade C.



Se pregătește o folie de copt, se așază carnea sub formă de ruladă, se împăturește bine. Se ambalează în folie de aluminiu, se așază într-o formă de copt și se pune în cuptor. Se lasă aproximativ 70-80 minute, apoi se scoate din cuptor. Cu mare atenție, se scoate folia de aluminiu și cea de copt, atenție din nou la aburi. Se pudrează rulada de carne cu amestec de pesmet, boia, pudră usturoi și sare și se pune din nou, la cuptor, încă 2-3 minute. Se scoate, se lasă la temperat, apoi se ambalează în hârtie de copt și se pune la rece.



În momentul servirii, pentru un plus la aspect, se mai pudrează cu puțină boia.



Se servește ca și aperitiv rece, alături de legume de sezon sau o salată gustoasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Rulada cu carne de curcan

Rulada cu carne de curcan

Carnea de curcan am batut-o cu ciocanul, apoi am uns-o cu 3/4 din albusul batut spuma. Am presarat

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • PanaCris

    PanaCris (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2018

    Buna, buna!

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg pulpă porc (ușor împănată)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 2-3 lg pesmet
  • boia iute
  • pudră usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

22 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
PanaCris

PanaCris (Chef de cuisine)

Buna, buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cald cu cascaval Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le omogenizam pana obtinem o pasta cu

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Tapas cu jambon Tapas cu jambon

Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Saorma de casa