Rulada de cartofi cu carne

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Rulada de cartofi cu carne

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi albi
  • 300 g carne tocata (pui, porc ...)
  • 1 ou crud
  • 4-5 linguri faina
  • sare, zahar, piper
  • marar, patrunjel
  • 1 ceapa, 1 morcov mic, cateva boabe de mazare, 1/2 de ardei rosu
  • concentrat de ciuperci sau pui

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja (20 minute), se curata, se zdrobesc cu furculita sau se dau prin masina de tocat cat sunt calzi.

Se pun intr-un castron si se framanta putin cu un ou crud, sare, 1 lingurita de zahar si 4-5 linguri faina.

Umplutura: intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, carnea si legumele cubulete (pentru culoare), verdeata tocata si concentratul de ciuperci sau pui, sare, piper si ce condimente va mai plac.

Se intinde pe masa un patrat de tifon ud pus in doua (aprox.50 x 50 cm). Cartofii se intind pe tifon cu mana uda, cam 30 x 40 cm si se preseaza uniform. Deasupra distribuiti uniform umplutura.

Se ruleaza tragand in sus de tifonul de pe latura lunga impingand si presand usor cu mainile, infasurand apoi tifonul peste rulada, intorcand-o usor inapoi.

Se leaga la capete, se apuca tifonul de la capete cu doua furculite si se pune pe foc intr-o cratita cu apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc foarte mic 30-40 minute.

Se scoate cu doua furculite, se pune pe o tava, se indreapta si se lasa sa se raceasca, acoperita, ca sa nu se usuce tifonul. Dupa ce s-a racit se desface cu mare grija. Se orneaza frumos, se cresteaza feliile si stropeste cu sosul preferat. Am preparat un sos alb (Bechamel) din lapte, unt, ulei, faina, l-am impartit in trei: intr-unul am pus concentrat de ciuperci (sosul alb), in al doilea sare piper si loboda oparita si mixata (sosul verde) iar in al treilea ketchup din rosii si ardei facut in casa (sosul rosu).

Inainte de a o servi, puteti baga tava in cuptorul caldut, stins, fara flacara.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise