Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada de ciocolata cu cafea si alune de padure

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • • 100 gr alune de padure, prajite in cuptor, apoi macinate
  • • 40 gr faina
  • • ½ lingurita praf de copt
  • • 25 gr cacao
  • • 4 oua
  • • 75 gr zahar pudra
  • Umplutura
  • • 150 gr ciocolata cu cafea/ cappuccino
  • • 3 galbenusuri
  • • 50 gr zahar pudra
  • • 250 ml frisca lichida
  • • zahar pudra, frisca, alune de padure, sos de ciocolata, pentru ornat

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.

2. Pentru prepararea aluatului, aseaza o foaie de copt intr-o tava dreptunghiulara, unge foaia de copt cu unt, apoi tapeaz-o cu faina, inlaturand excesul.Cerne faina cu praful de copt si cacaoa, adauga 50 gr alune macinate, apoi amesteca.Intr-un vas, bate ouale cu zaharul pana ce aproape si-au triplat volumul si s-au ingrosat destul incat mixerul sa lase urme.Inglobeaza ingredientele uscate in galbenusuri, amestecandu-le usor cu o lingura mare de metal.Toarna compozitia obtinuta in tava pregatita si da-o la cuptor pentru 10-12 minute, pana ce devine tare la atingere.Lasa aluatul sa se raceasca timp de 1 minut.

3. Aseaza o foaie mare de copt pe suprafata de lucru si presara deasupra ei 50 gr alune macinate ramase si 2 linguri de zahar.Rastoarna aluatul pe foaia de copt cu alune, apoi dezlipeste foaia de copt de deasupra.Ruleaza rulada cu tot cu foaia de copt si lasa-o sa stea pana se va raci complet.

4. Pentru prepararea umpluturii, topeste ciocolata, apoi las-o putin sa se raceasca.Bate galbensurile cu zahar pana ce se ingroasa si devin pale la culoare.Bate putin frisca.Inglobeaza ciocolata in amestecul cu galbenusuri.Adauga frisca batuta si amesteca usor.

5. Deruleaza rulada si unge-o cu umplutura, lasand o margine de 1 cm.Folosind foaia de copt ca ajutor, ruleaza rulada inapoi.Pudreaz-o cu zahar pudra si decoreaz-o cu frisca, alune de padure si/sau sos de ciocolata.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise