Ruladă de curcan cu ciuperci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ruladă de curcan cu ciuperci

Ingrediente

  • pulpă de curcan sau piept
  • ciuperci
  • 1 ceapă
  • o bucata de salam picant
  • o bucata mică de caşcaval
  • ulei de măsline
  • usturoi
  • cidru(vin de mere)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • patrunjel verde
  • condiment cu ciuperci uscate

Mod de preparare

Pulpa se curăţă de piele şi se dezosează.Carnea se bate cu ciocanul de carne, până la aproximativ 1 centimetru grosime, şi se condimenteaza cu sare, piper ş oregano, condiment cu ciuperci uscate.Nu trebuie să fie doar o singură bucată. Eu am făcut mai multe, de diferite mărimi.

Carnea ce a picat de la bucăţile mai mari, nişte piele, ciuperci de care ai, o bucată de salam picant şi uscat pe care nu-l mai mâncam, niste cascaval cam uscat, 1 ceapă,condimente, o feliuţă de dovleac copt...le-am tocat prin maşină. Ce inspiraţie mai ai! Eu am pus ciuperci din conserva pregătită de mine(vezi Aperitiv de ciuperci). Un deliciu.

Am repartizat umplutura pe bucăţile bătute şi am închis cu scobitori ascuţite.

Am prăjit fiecare rulou în ulei de măsline pâna s-a rumenit bine pe toate părţile, apoi le-am pus în tavă. Am pus uleiul de prăjit şi 500 ml de cidru(sidra spaniolă) .Merge si un vin sec românesc. Am curăţat o căpăţâna de usturoi şi am pus-o în tavă.

Am acoperit cu folie de aluminu şi am dat o oră jumătate la cuptor preîncălzit. Apoi am luat folia şi am lasat să se rumenească.

Scoate cu grijă scobitorile să nu se strice rulada şi serveşte cu ce garnitură vrei. E delicioasă. Merge şi rece ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise