Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • - 1 pulpa de miel
  • - 200 ml vin alb
  • - 50 ml ulei de masline
  • - cateva fire spanac fraged
  • - cateva fire chives
  • - 1-2 fire usturoi verde
  • - cateva rosii uscate (conserva)
  • - lamaie
  • - cateva rosii cherry
  • - 3-4 fire rozmarin
  • - sare grunjoasa
  • - piper cu lamaie
  • - oregano uscat
  • - pt piure
  • - 250 gr mazare
  • - 1 cartof mare
  • - 50 gr unt
  • - marar verde
  • - menta verde
  • - lamaie
  • - sare
  • - cateva masline
  • - ridichi rosii

Mod de preparare

Carnea se dezoseaza cu atentie, sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru rulat. Se intinde, se presara cateva rosii uscate, se condimenteaza cu sare, piper, cateva fire chives. Spanacul se opareste cateva secunde in apa cu bicarbonat ca sa ii intensifice culoarea. Se scoate din apa, se scurge si se asaza peste rulada. Se toaca rondele usturoiul verde si se adauga peste rulada. Se ruleaza strans carnea, se leaga frumos cu sfoara alimentara.

Se pregateste aparatul de marinat FoodSaver si caserola pentru marinare rapida. Se toarna vinul si uleiul de masline. Se adauga rulada, se mai presara in bait putina sare, piper si oregano. Se stropeste rulada cu zeama de lamaie, se stropeste cu putin sos iute. Se acopera caserola, se conecteaza furtunasul la aparatul de vidat Food Saver. Se procedeaza la vidarea caserolei, apoi se roteste butonul spre inchis. Se deconecteaza aparatul. Carnea este deja marinata si plina de arome, in doar cateva minute. Caserola se pune la rece aproximativ 20-30 minute, timp in care pregatim piureul.

Cartoful se curata, se pune la fiert in apa cu sare si un praf de bicarbonat, iar cand este patruns, se adauga mazarea. Se mai lasa cateva minute, apoi se scurg impreuna. Se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga untul, menta si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper. Cu ajutorul unui blender, se paseaza legumele, nu foarte fin, dar sa iasa omogena compozitia.

Caserola cu carne se scoate de la rece, se roteste butonul spre deschis, se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta. Se asaza cateva crengute rozmarin peste rulada, se taie jumatati cateva rosii cherry si se adauga in forma de copt, alaturi de cateva masline naturale. Se da totul la cuptor, la foc mediu spre mic, se lasa pana carnea devine patrunsa si baitul scade aproape de tot.

Se intinde pe un platou, piureul de mazare, iar deasupra se asaza rulada care a fost curatata in prealabil de sfoara. Se orneaza cu cateva masline si rosii cherry.

Se serveste alaturi de ridichi proaspete si fragede.

Un deliciu, carnea a iesit perfect condimentata, totul foarte rapid, si asta numai datorita marinarii in vid cu ajutorul caserolei si aparatului de vidat Food Saver.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise