Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulada de muschi de porc cu mix de legume ca la adjud

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • - o bucata de muschi de porc
  • (aproximativ jumatate de kilogram);
  • - 3-4 felii de sunca afumata;
  • - 1-2 catei de usturoi;
  • - mirodenii: sare, piper, cimbru,
  • salvie, coriandru etc;
  • - un pahar de vin alb (de preferinta Chardonnay);
  • - ulei de masline extravirgin.
  • Pentru garnitura:
  • - mix de legume frantuzesti( poti folosi legume
  • proaspete cum ar fi: morcovi, cartofi, mazare,
  • fasole verde etc, sau un mix de legume congelate
  • de la magazin);
  • - unt (aproximativ 50 de grame);
  • - mirodenii: sare, piper, cibru;
  • - o lingurita de delikat;
  • - un strop de zeama de lamaie.
  • Pentru sos:
  • 1- ardei gras rosu sau gogosari;
  • 2 ulei de masline extravirgin;
  • 3- jumate de lingurita de aceto balsamico (otet
  • balsamic);
  • 4- sugar brown( zahar brun)
  • 5- o lingurita de sos de rosii;
  • 6- mirodenii: sare si piper.
  • Pentru decor:
  • 1- patrunjel;
  • 2- ardei gras, rosu si galben.

Mod de preparare

Aceasta reteta este creata in stilul bucatariei fusion.

Rulada: Se ia o bucata de muschi de porc si se taie circular pentru a obtine o bucata plata. Se intinde pe muschiul de porc feliile de sunculita afumata si usturoiul taiat in felii. Nu se sareaza muschiul de porc pentru ca stim ca sarea absoarbe toate sucurile. Se leaga rulada astfel obtinuta cu ata si se aromatizeaza intr-o cratita in care am pus putin ulei de masline, un catel de usturoi zdrobit usor, cimbru salvie si coriandru. Se rumeneste astfel rulada pe toate partile in asa fel incat carnea sa capete o culoare aurie si o aroma placuta. Dupa aromatizare se introduce muschiul in cuptor intr-o tava cu putin ulei de masline si vinul chardonnay pentru 20 de minute la o temperatura moderata. Cand se scoate din cuptor se condimenteaza cu sare si piper.

Pentru garnitura se fierb legumelele taiate cubulete in apa si putin delikat aproximativ 40% asa fel incat sa nu-si piarda propietatile organoleptice, culorile si aromele proaspete . Dupa fierbere se scurg si se trag in unt la o temperatura moderata aproximativ 5 minute dupa care se adauga un strop de lamaie pentru a capata un gust light (usor dulce-acrisor).

Pentru sos se taie ardeiul in baghete foarte subtiri si se pregateste al dente intr-o tigaie cu ulei de masline, un praf de sare si piper, la fel ca si mix-ul de legume, ca sa nu-si piarda culoarea si aroma. Dupa 5 minute se leaga cu zaharul brun si otetul balsamic, se mai lasa la foc moderat si la urma se adauga o lingurita de sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise