Ingrediente
Ingrediente:, , 1 piept pui, 6 felii de sunca presata, 3-4 oua, 1 lingura miere, 1 paharel vin alb, condimente
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
119 voturi
Mod de preparare
Oualele se fierb 10 minute, se lasa putin in apa rece, se decojesc si apoi se taie rondele nici foarte groase nici foarte subtiri. Pieptul de pui se spala, se sterge cu un servet, puteti sa il si bateti putin, se taie in lung dar nu pana la capat ci atat cat sa poata fi rulata.
Chiar daca mai raman spatii goale nu-i bai pentru ca pieptul se acopera cu sunca si va fi si rulata. Se condimenteaza pe ambele parti, se aseaza feliile de sunca, apoi rondelele de oua si se trece la rulat.
Incercati sa rulati pieptul strans ca sa nu ramana goluri, apoi legati rulada cu sfoara.
Luati o folie de aluminiu, o ungeti cu putin ulei si impachetati rulada, o asezati intr-o tava si o dati la cuptor la temperatura de cca 180 grade Celsius si o lasati 30 minute.
Dupa expirarea timpului de coacere desfaceti folia ungeti rulada cu miere, stropiti-o cu vin si putina apa si o mai lasati in cuptor pana se rumeneste. Intre timp o mai stropiti din cand in cand cu zeama din tava. Cand e gata, o lasati sa se raceasca apoi taiati firele cu care a fost legata, cam asta e tot, simplu, rapid, de efect si delicios.
Camyinu , 20 aprilie 2016
Se mai poate pune si feli de cascaval....este si mai gustos
Dunca Maria , 07 decembrie 2015
Arata ffff bn o sa o incerc
Sidy (Chef de cuisine) , 10 august 2015
Poate daca s-ar bate putin pieptul , ca la snitel, ar fi mai...aratos ! Buna ideea...bravo !
Sidonia Toncean , 10 august 2015
Poate daca s-ar bate putin pieptul , ca la snitel, ar fi mai...aratos ! Buna ideea...bravo !
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 26 martie 2015
Voi testa reteta si cred ca merge si cu alt fel de carne.
Manole Marinella , 05 februarie 2015
fara miere nu se poate asa arata delicios
Gheorghe Ana Maria Gabriela (Bucatar) , 01 ianuarie 2015
Arata foarbe bine!
Elena Sekosan , 27 decembrie 2014
good ,very good
Monica Soos , 27 decembrie 2014
Eu n-am incercat-o, dar arata f bine, trebuie sa fie si f gustoasa,buna pt masa de ANUL NOU, sau orice alta ocazie.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014
Bun,bun,bun...
Camelia Chirca , 15 decembrie 2014
Probat.Delicios si simplu de preparat!!!
Carmen Dunare , 14 decembrie 2014
o reteta super pentru sarbatori
Vali Valeria , 06 decembrie 2014
da este minunata .
Mioara Tudorache , 30 noiembrie 2014
Am testat reteta, e foarte gustoasa,
Angela Gorghi , 27 noiembrie 2014
da e foarte usor de facut si gustoasa