Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada de spanac cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă )
  • 3 ouă
  • 250 g făină cernută
  • 4 linguri cu smântână
  • 1 linguriță cu bicarbonat
  • 1 lgta praf de copt
  • sare și piper după gust
  • Pentru umplutură:
  • 100 g unt moale
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben (portocaliu)
  • 2 linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )
  • sare si piper după gust

Mod de preparare

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul.La final punem albusurile batute spuma.Compozitia se coace intr-o tava dreptunghilara tapetata cu hartie de copt , 15 minute la 180 grade. Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.

Pentru umplutura blendam branza de vaci pana a devenit ca o crema apoi adaugam untul moale si smantana .Se mixeaza pana devine cremoasa.La final se adauga ardeii taiati cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp foaia rulata s-a racit , o umplem cu crema de branza si apoi o rulam in folie de aluminiu si o lasam apoi in frigider 2-3 ore. Se serveste ca aperitiv taiata in felii . Este un aperitiv deosebit si aspectuos, servit alaturi de chiftelute,branza telemea,carnat si niste inele de ceapa sau langa drob de miel facut de paste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise