RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
RULADA DIN ALBUSURI CU CREMA DE NUCA

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 albusuri(fiecare albus are 32 de grame)
  • -60 g ulei
  • -90 g faina
  • -120 g zahar
  • -arome
  • -putin rom(cca 15 ml) sau zeama de lamiie(o lingura)
  • -in caz ca albusul nu se bate f. bine, se pune cca 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema\"
  • -100 g unt
  • -150 ml apa
  • -150 g zahar
  • -100 g nuci macinate
  • -rom(cca 20 ml),arome
  • Glazura:
  • -cca 80 g ciocolata de menaj

Mod de preparare

Intr-o tava mare(cca 28/42),se pune hirtie de copt,se lasa.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul sau zeama de lamiie;se bate din nou, pina cind se intareste din nou, iar zaharul se topeste.Dupa aceea se pune uleiul si aromele,se amesteca prin rasturnare,nu mult(de vreo 5 ori),apoi se pune faina, cernuta si se mesteca tot prin rasturnare(de cca 9-10 ori),chiar daca se observa albus;acesta se va omogeniza,cind compozitia se intinde in tava.Deci, se pune compozitia in tava pregatita.Tava se introduce, apoi, in cuptorul incalzit.Se da la foc mijlociu ;dupa 15 minute,tava se intoarce, daca cuptorul nu coace uniform.Foaia trebuie sa fie uscata deasupra si putin rumenita.Se face cam in 20-25 minute.

Dupa ce s-a copt,foaia se rastoarna pe un servet si se desprinde hirtia de copt imediat.Se acopera cu un servet,ca sa nu se usuce;se lasa asa cca 3-4 minute,sa se raceasca putin(se poate rula putin cam 15 minute,intr-un prosop umed)se unge cu crema, facuta astfel:se caramelizeaza 75 g zahar(din cele 150 g);dupa ce s-a format putina spuma,deasupra,se stinge cu cele 150 ml apa,fierbinte si se adauga restul de zahar(75 g).Se lasa la foc mic,pina se topeste tot,apoi se pun nucile,putina coaja rasa de lamiie(sau portocala),amestecind,pe foc,pina se ingroasa(2-3 minute);sa fie ca o pasta moale.Apoi se ia de pe foc;cind e rece,se adauga untul(frecat putin),vanilie,rom(esenta);se amesteca f bine.Aceasta crema se pune pe blatul,facut si se ruleaza.

Cind rulada e f. rece, se glaseaza cu ciocolata de menaj,topita pe aburi.

Se da la frigider, cel putin 3 ore.Cind se serveste,se taie oblic.

Important:se face crema,inaintea blatului

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise