Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

Ingrediente

  • 300 g carne tocata vita
  • 300 g carne tocata miel
  • 2 oua
  • 16 felii de sunca afumata din piept de curcan
  • 12 felii de cascaval
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu mijlociu
  • frunze de spanac proaspete
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri pesmet
  • 30 ml zeama de carne(eventual apa calduta)
  • 1 prapure de miel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • folie de aluminiu
  • Dressing pentru rumenirea ruladei
  • boia iute(chili)
  • sare
  • 1 -2 linguri miere
  • 1-2 linguri sos soya

Mod de preparare

Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o, se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur, dupa gustul fiecaruia. Astfel am pregatit carnea pentru rulada si acum pregatim celelalte ingrediente pentru rulare. Ardeiul gras rosu il vom taia fasii pe lungimea lui, iar spanacul il spalam bine si-l uscam cu prosoape de hartie.

Rupem o bucata de folie mai mare, peste care vom presara pesmetul ramas, apoi asezam compozitia obtinuta. Dupa ce am intins uniform carnea intr-un strat nu prea gros, asezam pe toata suprafata felii de sunca una langa alta, pana am acoperit toata carnea, apoi un alt strat de felii de cascaval, iar deasupra fasiile de ardei rosu, iar la sfarsit, rasfiram spanacul pe intreaga suprafata. Cu ajutorul foliei, vom rula cu atentie, pana obtinem un rulou uniform, dar sa avem grija de margini sa fie bine inchise si perfecte.

Pe o alta bucata de folie care a fost unsa cu putin ulei, se asaza prapurele care a fost in prealabil, bine spalat (urmariti si pozele postate, sper sa va fie de folos), iar deasupra se pune un strat de felii de sunca. Desfasuram ruloul si scoatem rulada, cu atentie ca sa nu se desfaca si o asezam pe folia cu prapure si se ruleaza din nou, avind grija sa inchidem capetele, astfel vom obtine o rulada perfecta. Punem rulada in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 -180 de grade C, timp de o ora.

Intre timp, pregatim dressingul pentru a unge rulada; intr-un bol se amesteca, mierea, soya sos, cateva linguri din grasimea lasata de rulada in timpul coacerii, 1/2 lingurita chili si 1/2 lingurita sare. Se omogenizeaza totul bine si se unge intreaga suprafata si partile lateralele ale ruladei, apoi o dam la cuptor din nou, pana se rumeneste si capata o culoare placuta. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin si se poate servi, alaturi de o garnitura de cartofi la cuptor sau un piure. Aceasta rulada este un aperitiv foarte gustos si aspectos, care poate inlocui foarte bine in Sarbatorile de Pasti drobul. Eu am facut-o in Sarbatorile Pastelui si a fost foarte apreciata si laudata de toti cei care au gustat-o.

Va doresc spor la munca si

Pofta buna !

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise