autor:

Kokodily_Koko

» » Aperitive

Rulada mozaic din carne tocata

Autor: Kokodily_Koko (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kokodily_Koko (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2014

Ingrediente
300 g carne de vita sau vitel, 1 ou, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 lingurita usturoi pisat, 2 felii franzela, 2 linguri ulei (preferabil ulei de masline), cimbru, tarhon, patrunjel verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Dai carnea de 2-3 ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi amesteci carnea tocata cu oul, zeama de usturoi, cimbru, tarhon si patrunjel verde tocat.



Framanti bine si stropesti cu putina apa calda, sa se lege bine. Cureti si speli morcovul, il tai felii pe care le fierbi in apa cu sare. Cureti si speli cartofii, ii tai cubulete si ii fierbi separat. Adaugi cuburile de cartofi in compozitia de rulada si amesteci usor, sa nu se sfarame cartofii. Intinzi compozitia pe o folie de aluminiu si asezi feliile de morcov la mijloc, apoi ii dai forma de rulada, strangand folia.



Pui rulada intr-o tava cu ulei si cateva linguri de apa calda, apoi dai tava la cuptor, la foc potrivit. Ai grija sa fie bine patrunsa, dar sa se rumeneasca doar putin.



Se serveste rece, ca aperitiv, sau calda, ca fel principal la masa, cu garnitura de legume si salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada mozaic din carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Mariana Miu , 01 aprilie 2015

    Ce fel de reteta cind am publicat.??? Nu cred asta ca Nam atins

  • Ileana Grec , 31 martie 2015

    Pofta buna

  • Constandina Firu , 29 ianuarie 2014

    FOARTE BUNA SI POFTA BUNA!

    • Maria Miu , 29 ianuarie 2014

      yyuuuummm adica e delicipasa crge saliva ca mi sa facut pofta nam facut asta asa ceva niciodata meriti tu

    • Viorica_Ilut

      Viorica_Ilut (Maestru bucatar) , 23 ianuarie 2014

      imi place

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne de vita sau vitel
  • 1 ou
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita usturoi pisat
  • 2 felii franzela
  • 2 linguri ulei (preferabil ulei de masline)
  • cimbru
  • tarhon
  • patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Viorica_Ilut

Viorica_Ilut (Maestru bucatar)

imi place

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mic dejun incropit