Sfecla rosie o fierbem pe jumatate, o radem pe razatoarea mica si o presaram cu sare si lamaie;
Morcovul crud in radem pe razatoarea mica si il amestecam cu putin zahar si lamaie
Albusul il fierbem si il tocam matunt;
Galbenusul in trecem prin sita sau il radem pe razatoarea mica;
Ceapa, prazul, mararul si patrunjelul le tocam marunt;
Preparam o maioneza pe care o diluam cu putina apa pentru a mai taia din consistenta acesteia;
Scrumbia o curatam de pielita si oase (operatiunea este foarte simpla, se realizeaza usor) si o taiem cuburele;
Ciupercutele din conserva le taiem ,functie de marime, de obicei la o conserva cu ciuperci mici - le taiem in sferturi;
preparare:
Asezam pe un platou cu specific de peste ingredientele de mai sus in urmatoarea ordine:
primul strat va fi alcatuit din scrumbia afumata taiata cubulete, al doilea strat va fi alcatuit din maioneza amestecata cu ciupercutele si, la urma, in functie de imaginatia fiecaruia, se aseaza in randuri: marar, sfecla, morcov, ceapa, albus, patrunjel, galbenus, praz
Stafuri: langa sfecla trebuie sa fie asezat morcovul deoarece albusul, galbenusul, ceapa sau prazul se pot pata!
Pofta buna!!!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii