Rulou din piept de curcan la gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulou din piept de curcan la gratar

Ingrediente

  • 450-500 g piept de curcan
  • 6 feliute subtiri de cascaval (branza topita)
  • 1/2 gogosar acru (1 castravete acru)
  • 5-6 catei de usturoi (usturoi granulat)
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, cimbru, boia (concentrat de pui/ciuperci/legume) sau orice alt mix de condimente preferati

Mod de preparare

Taiati pieptul de curcan in asa fel incat sa obtineti o bucata dreptunghiulara de aproximativ 20 x 15 cm (o puteti obtine din mai multe bucati). Bateti carnea foarte putin pe un fund de lemm udat cu apa. Condimentati carnea si asezati-o in mijlocul unui patrat de folie de aluminiu uns cu o lingura de ulei de masline.

Ungeti carnea cu uleiul de masline ramas, asezati deasupra feliile de cascaval, iar intr-o parte formati o bagheta de fasii de gogosar si/sau castravete acru. Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, lasand folia afara, apoi impachetati bine ruloul in folie. Impachetati-l intr-o alta folie si asezati-l pe un gratar cu capac.

Lasati ruloul pe gratar, la foc mediu, 20 minute. La jumatatea timpului, intoarceti-l pe cealalta parte.

Luati apoi ruloul de pe gratar, asezati-l pe un platou si indepartati cu grija folia.

Dupa ce s-a racorit putin taiati-l felii de 12-15 mm grosime, decorati cu gogosari, usturoi, castraveti, peperoni, foi de dafin si patrunjel verde.

Se serveste cu diferite sosuri (de usturoi, de rosii, de stafide brune sau aurii), langa diferite garnituri (orez, legume, cartofi) si salate (salata verde, de varza rosie sau murata, de sfecla, etc.), muraturi, mujdei, etc. dupa preferinta.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise