Rulou din pulpa de curcan la gratar

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Rulou din pulpa de curcan la gratar

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg)
  • 5-6 feliute branza topita (cascaval)
  • 20-30 g sunca presata
  • 1/2 gogosar rosu murat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Dezosati pulpa si desfasurati sub forma de dreptunghi, taind carnea cam de 1 cm grosime, incepand din mijloc spre margini, fara sa o bateti, la fel cum procedati la pieptul de pui.

Asezati pe masa o bucata de folie de aluminiu de aproximativ 40 x 30 cm. Ungeti-o cu ulei de masline, asezati pe ea pulpa desfacuta, cu pielea in jos, condimentati, puneti deasupra feliutele de branza topita si intr-un capat fasiute de sunca si un rand de fasii de gogosar.

Incepeti sa rulati din partea cu gogosarul, fara sa prindeti si folia inauntru. Infasurati ruloul obtinut in folie, adaugati inca un strat de folie si inchideti bine la capete. Puteti face si doua rulouri mai mici din aceste ingrediente. Puneti rulourile pe gratarul special cu capac, la foc mediu, pentru 30 minute. Pe la jumatatea timpului, intoarceti-le pe partea cealalta.

Lasati sa se racoreasca, indepartati folia, avand grija sa nu se scurga sucul de carne.

Se taie felii de 12-15 mm grosime si se decoreaza platoul cu foi de dafin, frunze de patrunjel, muraturi, salata verde, cartofi prajiti ajurati, sosuri, etc.

Eu am servit cu cartofi ajurati si sos de mustar. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise