Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Spalam bine vanata si dovlecelul si le tamponam cu prosoape de hartie absorbante.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 3 ardei capia, copți, sau bucăți de gogoșari în oțet
  • 250 g brânză telemea sărată, sau feta
  • sare
  • piper
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele.

Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul.

Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline, îl punem la încins și rumenim feliile de vânătă și dovlecel pe ambele părți, doar până se pătrund ușor.

Ardeii capia îi coacem pe grătar și îi curățăm.

Dacă folosim gogoșari în oțet

Usturoiul îl curățăm, îl pisăm cu sare și piper, apoi îl amestecăm cu ulei de măsline.

Brânza o feliem mai grosier în formă dreptunghiulară.

Ungem cu uleiul aromat cu usturoi feliile de vânătă și dovlecel.

Apoi, așezăm una peste alta ,câte o felie de vânătă și una de dovlecel.

Peste acestea așezăm o felie de ardei capia copt.

Așezăm brânza la un capăt al aranjamentului și rulăm strâns.

Prindem ruloul cu o scobitoare și îl așezăm frumos pe platou.

Ca să avem joc de culori, așezăm diferit feliile de vânătă și dovlecel, să fie un rulou cu vânăta deasupra și altul cu dovlecelul deasupra.

Dacă folosim gogoșari murați, pe aceștia îi tăiem fâșii să se așeze frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise