Punem laptele impreuna cu zaharul pe foc pana se topeste zaharul.
Intr-un vas mic amestecam bine drojdia cu 3 linguri din laptele in care am topit zaharul si 2 linguri de faina. Laptele trebuie sa fie caldut nu fierbinte.
Lasam 15 minute sa creasca.Intre timp topim untul si cernem faina si cacaoa intr-un castron.Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam drojdia crescuta,apoi laptele caldut amestecand incet.
Adaugam si cele 2 galbenusuri,untul topit si esenta de portocale amestecand cu mana. Batem spuma albusurile si le adaugam peste compozitie. Framantam putin, compozitia este mai moale. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul in foaie subtire (1 cm) pe o planseta unsa cu unt, ungem cu crema de ciocolata, presaram alunele maruntite si apoi rulam. Eu am impartit aluatul in 2 si am facut 2 rulouri.Taiem ruloul in bucati de 4-5 cm .Asezam bucatile cu taietura in sus intr-o tava in care am pus hartie de copt.Mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava in cuptorul incins.
Lasam la cuptor 20-25 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii