Rulouri de antricot cu ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Rulouri de antricot cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 600-700 g antricot de manzat (sau cotlet de porc)
  • 400 g bureti de roua (pleurotus)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 ml smantana proaspata
  • 150 g frunze de spanac sau loboda
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • sare, piper, paprika
  • 1 cub concentrat ciuperci

Mod de preparare

Antricotul se taie in 8-10 felii care se bat bine cu ciocanul de carne si se condimenteaza.

Ciupercile se spala si se pun la fiert intr-un litru de apa cu putina sare, aproximativ 20 minute.

Intr-o tigaie caliti in uleiul de masline ceapa tocata, ardeiul gras taiat marunt, ciupercile scurse si maruntite, verdeata tocata si condimentati. (Pastrati cateva ciuperci pentru sos.)

Opariti frunzele de spanac (sau loboda) in zeama ramasa de la ciuperci. Pe feliile de carne batuta asezati frunzele verzi si distribuiti uniform umplutura din tigaie.

Rulati carnea si prindeti ruloul cu cateva scobitori, ca sa nu se desfaca la prajit. Dati rulourile prin faina si puneti-le intr-o tigaie cu ulei incins. Prajiti-le bine pe toate partile.

Intr-un ceaun sau un vas de tuci puneti restul de zeama de la ciuperci si fierbeti la foc mic, 45 minute, rulourile pe care le-ati prajit. Adaugati si ciupercile care au ramas si acoperiti cu capac.

Dupa ce s-au fiert, amestecati smantana cu 2-3 lingurite de faina si adaugati-o peste rulouri miscand energic vasul. Dupa vreo 2-3 clocote este gata, condimentati daca mai este nevoie.

Scoateti rulourile pe un platou si extrageti cu grija toate scobitorile. Puteti taia cateva roluri in felii subtiri, vor fi mai aspectuoase. Aranjati-le in farfurii, impreuna cu rulouri intregi, sos, garnitura (cartofi piure, morcovi glasati, etc.), garnisiti cu frunze de patrunjel, felii de rosie, ardei rosu, loboda. Se servesc cu salata (asortata, de ardei copti, rosii, salata verde, sfecla, hrean, etc.)

Sunt delicioase. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise