Rulouri de curcan cu bacon si menta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de curcan cu bacon si menta

Ingrediente

  • Piept de curcan feliat (snitele)
  • piper negru
  • sare groasã
  • pãtrunjel sec
  • usturoi granulat
  • vin
  • ulei de mãsline
  • 1 lãmâie
  • felii de bacon sau sonc afumat
  • mentã proaspãtã
  • atã de bucãtãrie
  • Pt. garniturã:
  • *Cartofii prãjiti
  • *Soté de fasole verde cu morcovi si usturoi

Mod de preparare

Când cumpãr sau mi se oferã carne de pasãre, pãstrez pieptul pt. snitele sau supã, altfel nu se prea mãnâncã.

De data asta am incercat sã umplu aceste snitele cu bacon, merg si simple...

Menta este din mica mea "grãdinã", am pus-o peste rulouri si mi-a plãcut ceea ce a iesit,o aromã minunatã :)

Putin despre Menta, eu am folosit "Mentha spicata".

Originarã din Asia, este de asemenea omagiatã in mitul grec, care povesteste cã planta a fost originar nimfã, apoi a fost transformatã (Menta he).

Din Europa in India si pânã in Orient, menta a fost utilizatã la improspãtarea aerului in temple si case.

Menta simbolizeazã ospitalitatea in multe culturi.

In Grecia anticã, frunzele de mentã se frecau de mesele de banchete...

In Orient, traditional musafiri erau serviti cu ceai de menta.

Nativi americani, deasemenea foloseau menta inainte de a fi descoperitã America.

La aceastã retetã se poate renunta la bacon sau inlocui.

In loc de a prãji rulourile, se pot da la cuptor.

Deci:

1)Snitelele se bat, si se condimenteazã cu sare, piper, pãtrunjel, usturoi, sucul de lãmâie si putin vin.Se lasã câteva ore la marinat sau mai mult...

2)Peste fiecare snitel, se pune frunze de menta, bacon, si se ruleazã.Se leagã cu atã de bucãtãrie sau scobitori.Se prãjesc.

Pt. garniturã:

Am prãjit cartofii.

Soté de fasole verde:

Am fiert fasolea tãiatã in bucãti mai mici, cu morcovii tãiati si ei, in apã cu sare.Am lãsat la scurs.

Intr-o tigaie am pus la incins putin ulei de mãsline si 3 cãtei de usturoi feliati, legumele fierte si am lãsat putin.

Am luat ata de pe rulouri si le-am tãiat in jumãtate.

Am decorat cu putin busuioc.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise