Rulouri de curcan cu bacon si menta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Rulouri de curcan cu bacon si menta

Ingrediente

  • Piept de curcan feliat (snitele)
  • piper negru
  • sare groasã
  • pãtrunjel sec
  • usturoi granulat
  • vin
  • ulei de mãsline
  • 1 lãmâie
  • felii de bacon sau sonc afumat
  • mentã proaspãtã
  • atã de bucãtãrie
  • Pt. garniturã:
  • *Cartofii prãjiti
  • *Soté de fasole verde cu morcovi si usturoi

Mod de preparare

Când cumpãr sau mi se oferã carne de pasãre, pãstrez pieptul pt. snitele sau supã, altfel nu se prea mãnâncã.

De data asta am incercat sã umplu aceste snitele cu bacon, merg si simple...

Menta este din mica mea "grãdinã", am pus-o peste rulouri si mi-a plãcut ceea ce a iesit,o aromã minunatã :)

Putin despre Menta, eu am folosit "Mentha spicata".

Originarã din Asia, este de asemenea omagiatã in mitul grec, care povesteste cã planta a fost originar nimfã, apoi a fost transformatã (Menta he).

Din Europa in India si pânã in Orient, menta a fost utilizatã la improspãtarea aerului in temple si case.

Menta simbolizeazã ospitalitatea in multe culturi.

In Grecia anticã, frunzele de mentã se frecau de mesele de banchete...

In Orient, traditional musafiri erau serviti cu ceai de menta.

Nativi americani, deasemenea foloseau menta inainte de a fi descoperitã America.

La aceastã retetã se poate renunta la bacon sau inlocui.

In loc de a prãji rulourile, se pot da la cuptor.

Deci:

1)Snitelele se bat, si se condimenteazã cu sare, piper, pãtrunjel, usturoi, sucul de lãmâie si putin vin.Se lasã câteva ore la marinat sau mai mult...

2)Peste fiecare snitel, se pune frunze de menta, bacon, si se ruleazã.Se leagã cu atã de bucãtãrie sau scobitori.Se prãjesc.

Pt. garniturã:

Am prãjit cartofii.

Soté de fasole verde:

Am fiert fasolea tãiatã in bucãti mai mici, cu morcovii tãiati si ei, in apã cu sare.Am lãsat la scurs.

Intr-o tigaie am pus la incins putin ulei de mãsline si 3 cãtei de usturoi feliati, legumele fierte si am lãsat putin.

Am luat ata de pe rulouri si le-am tãiat in jumãtate.

Am decorat cu putin busuioc.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise