Fileurile de peste le punem intr-o strecuratoare la scurs. Punem intr-o oala, putina apa cu sare si o punem la fiert. Dupa ce da 2-3 clocote, oprim focul, luam rulourile de surimi si le scufundam in apa pentru1-2’ maxim, dupa care le scoatem pe o farfurioara si in aceiasi apa, oparim si prazul, il lasam cam3-4’, apoi il scoatem pe un servet de hartie.
Spalam si tocam marunt mararul. Prazul scurs de apa, il taiem fideluta. Ouale le spargem, le punem intr-un bol si le batem putin.
Luam cate o bucata de file, saram, piperam si cu ajutorul unei pensule, ungem putin cu ou,( partea interioara a fileului), presaram marar, apoi putin praz, asezam pe centru doua rulouri de surimi si inepem sa rulam cat mai strans. Pentru a nu se desface ruloul, ne ajutam de1-2 scobitori. Trecem rulourile prin faina, prin ou si la final prin nuca.
Luam o tava de copt, o tapetam cu folie de aluminiu, asezam rulourile, le stropim cu putin ulei si le dam la cuptor (dinainte incalzit), la foc mediu. Le lasam 20’, dupa care scoatem tava si intoarcem rulourile pentru alte 20’.
Se servesc reci sau calde deopotriva, ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de ciuperci si cartofi natur(cum am procedat eu).
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii