Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Preparam legumele in aspic.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Ingrediente

  • Un muschiulet subtire de porc (iepure)
  • 300 g amestec de legume congelat (dupa preferinta)
  • un plic de gelatina
  • ulei de masline
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • o lingurita de amestec uscat de condimente
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 2 linguri de fulgi de mei
  • 1 galbenus de ou
  • 2 morcovi tineri
  • 2 ardei kapia, prajiti
  • curatati si taiati marunt
  • 3 linguri de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva masline Kalamata

Mod de preparare

Preparam legumele in aspic, astfel, in apa clocotita cu sare fierbem legumele congelate 10 minute, apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Se scurg bine, apoi se da cu un praf de sare, se adauga sucul de lamaie, ulei de masline, cateva rondele de masline. Se impart legumele astfel pregatite in forme din silicon pentru briose sau savarine, se imparte si zeama lasata proportional.

Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.

Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de pastic. Se sareaza, se condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se puna cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus, se ung cu galbenus de ou, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inante, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos. Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor (scoase din forma)in aspic.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise