Ingrediente
(pt. ca 4-6 pers), - 300g cartofi, - 200g morcovi, - 100g boabe mazare(din conserva sau congelate), - 80g castraveti murati, - 120g mainoneza, - 80g iaurt natur, - 50g/ml lapte, - 3 foi gelatina, - sare+piper, - 4-6 felii de sunca.(poate sint necesare mai mai multe.Asta depinde de cit de mari sint feliile)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
Maioneaz se amesteca cu iaurtul si se condimenteaza cu sare si piper.
In apa rece se pun la inmuiat pentru min. 5 min. folie de gelatina.
Laptele se incalzeste si in el se dizolva gelatina inmuiat si stoarsa putin.
Gelatina dizolvata se amesteca cu masa de maioneza +iaurt si astefel se amesteca cu legumele.
Totul se amesteca bine , se degusteaza eventual condimenteaza sis e lasa la friginder ca. 10-15 min , pina ce umplutura se intareste putin.
Dupa aceea fiecare felie de sunca se umple cu acesta umplutura , se ruleaza si aseaza pe un platou.Eventual daca este necesar se gelatineaza deasupra cu gelatina dozolvata in apa sau supa clara.
Daca se decoreaza cu legume si acestea se pot gelatina.
***tip***
~ Daca se doreste se poate pune in umplutura si ceva carne fiarta sau chiar bucatele din sunca.
~ In loc de maioneza si iaurt se poate folosi brinza de vaci proaspata.
~~~~~~~~~~~~~~~
http://leckereien.blogspot.com/2010/02/rulouri-din-sunca-umplute.html
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Tare bine mai arata.
Laura S. (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Valentina, nu numai ca arata bine, dar sa stii ca e si bun.E püarca cum ai papa salata de Beof rulata in sunca. Mai ales acum ca vine Vara un fel de mincare racoritor,zic eu. Spor la preparat si pofta mare la savurat! Va ureaza Laura S.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Un aperitiv tare deosebit...