autor:

anuta

» » , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Ingrediente
2 dovlecei tineri, cateva felii subtiri de jambon, 250 g mix de legume(dupa preferinta), 150 g scarita afumata, 100 g cascaval, un ardei iute rosu, ulei, sare , amestec uscat de condimente(cimbrisor, oregano, dafin, maghiran, piper), cateva scobitori din bambus

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung, in fasii siubtiri, care apoi se coc un pic pe ambele fete, cateva secunde, pe un gratar de teflon, uns cu un strop de ulei.

Se scot feliile pe un platou si, cat sunt calde, se ruleaza cu grija si se prind capetele cu o scobitoare.

Intr-o tigaie se incinge un pic de ulei in care calim iute cateva secunde ardeiul iute taiat rondele curatat de seminte, il scoatem pe o farfurioara si in acelasi ulei calim scarita afumata taiata cubulete mici impreuna cu legumele, saram si condimentam dupa gust si lasam sa scada tot sucul lasat si legumele sa se inmoaie. Taiem si cascavalul cubulete mici.

Se pregateste o tavita tapetata cu hartie pentru copt si se asaza rulourile unul langa altul. In fiecare rulou se baga cate un rulou de jambon, lasand 1 cm mai inalt decat ruloul de dovlecel pentru a-l putea petrece peste ruloul de dovlecel, ca un guleras.

In fiecare rulou astfel aranjat se pune cate o lingura de legume sotate, apoi se presara cubulete de cascaval si deasupra iar legume sotate, si presaram si cateva cubulete de cascaval. Cascavalul are rolul de a lega legumele sotate si de a da cosistenta legata preparatului. Se dau la cuptor cca. 15 minute, dupa care se indeparteaza scobitorile si se asaza pe platou decorate cu ronelele calite de ardei iute si oregano sau cimbrisor verde. Se pot consuma ca aperitiv rece, sunt delicioase.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu tocanita de ciuperci

Paste cu tocanita de ciuperci

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si cand clocoteste apa si pun pastele,

9 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu cartofi noi

Mazare cu cartofi noi

1. Se curate mazarea pastai, iar boabele obtinute se spala si se fierb 15 minute in apa cu un strop

13 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • cateva felii subtiri de jambon
  • 250 g mix de legume(dupa preferinta)
  • 150 g scarita afumata
  • 100 g cascaval
  • un ardei iute rosu
  • ulei
  • sare 
  • amestec uscat de condimente(cimbrisor
  • oregano
  • dafin
  • maghiran
  • piper)
  • cateva scobitori din bambus

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Bagheta umpluta in crusta de bacon Bagheta umpluta in crusta de bacon

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Hachis Parmentier