Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
medie
Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi
  • doi morcovi
  • doua trei foi de dafin
  • doua cepe potrivite
  • un praz
  • Pentru sos:
  • 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal)
  • o ceapa
  • 50 gr margarina
  • o lingura de faina
  • o cutiuta de concentrat de rosii
  • trei polonice din zeama de la limba
  • o ceasca de smintina
  • 50 gr de bacon afumat

Mod de preparare

Se pune limba la fiert impreuna cu ceapa, prazul,morcovii si foile de dafin,se pune apa de trei degete deasupra limbii. Se lasa la fiert cca.doua ore, poate chiar mai mult, asta depinde de cit de tare e, oricum o incercati si daca la partea din spate a limbii intra furculita atunci e gata. O scoateti si o lasati la racit pentru ca dupa aia sa ii puteti lua pielea mai usor.

Intre timp puteti pregati sosul. Se pune intr-o tigaie de prajit, un pic mai adinca sau mai spatioasa, margarina si se incinge bine apoi se pune ceapa si baconul si se calesc, cind sunt gata se pune si lingura de faina sa se prajeasca un pic fara sa se faca gogoloase si apoi punem vinul de madera si concentratul de rosii. Dam tigaia de pe foc si punem zeama de la limba amestecind iute si punem din nou la fiert. Dupa 10-15 min. luam de pe foc si trecem totul printr-o strecuratoare fina sa ramina sosul fin apoi punem iarasi pe foc si adaugam smintina (nata, eu spun asa pt ca vorbim spaniola in casa, dar sigur cei de afara stiu despre ce e vorba).

Acum ca limba e racita si am luat pielita de pe ea o taiem in felii (nu in lungime) si o adaugam peste sosul cald. Se poate servi cu piure sau cartofi prajiti sau cum doriti, eu va zic "Pofta buna!".

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise