Saculeti cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Saculeti  cu mere

Ingrediente

  • -250g faina
  • -400ml apa minerala sau lapte (ies mai pufoase cu apa minerala)
  • -2 oua
  • -100 ml ulei
  • -Coaja rasa de lamaie
  • -3-4 plicuri de zahar vanilat
  • -un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • -4-5 mere
  • -100-150g zahar in functie de cat de dulci sunt merele
  • -scortisoara

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron si se pune un pic de sare pe fiecare galbenus si se lasa asa pana facem compozitia de mere.

Merele se spala, de dau pe razatoare mare (nu trebuiesc curatate).

Se pun intr-o tigaie de teflon impreuna cu zaharul si se calesc la foc iute amestecand continuu pana scade toata zeama. Se adauga scortisoara dupa gust.

Se poate adauga si nuca macinata.

Ouale se bat cu un tel, se adauga faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat, 3-4 linguri de ulei,si se amesteca cu apa minerala sau laptele.

Intr-o tigaie unsa cu putin ulei si incinsa bine, cu un polonic, se toarna compozitia care se intinde pe suprafata tigaii prin miscari rotative.

Se rumenesc pe ambele parti.

Una dintre clatite se taie fasiute.

Pe mijlocul clatitei se pune cate o lingura de mar calit, dupa care se strange clatita , formand un saculet, care se leaga cu grija, cu o fasiuta din clatita taiata.

Se orneaza cu miere si topping de ciocolata.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise