Salam de biscuiţi reţetă
Salam de biscuiţi reţetă
2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu sunt mai sfarmiciosi asa ca nu mai folosesc masina de tocat ci ii sfaram in mana.
Intr-o craticioara punem zaharul sa se caramelizeze( nu amestecati cu lingura ci invartind craticioara)cind are o culoare maronie (nu ars)se pune apa si se lasa sa fiarba pana ce se face un sirop vascos. Se ia craticioara de pe foc , se adauga cacaoa si untul si se lasa sa se topeasca , amestecand din cand in cand.
Se toarna siropul peste biscuitii amestecati cu nucile putin prajite si se amesteca formanduse ca si un aluat.
Pe o folie alimentara se pune din compozitie si se inroleaza formand salamul. Trebuie presionate capetele pentru a nu ramane locuri goale.Se lasa la frigider cam 2 ore dupa care se poate taia si servi.
Eu am facut si un carnacior ,pentru ca fetita mea asa imi cere tot timpul.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii