Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Ingrediente

  • 1 lingurita scortisoara
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 kg biscuiti
  • 24 gr zahar vanilat (2 pliculete)
  • 1 lingura esenta de rom
  • 500 gr rahat

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă cu rahat

Mai intai rupem biscuitii bucatele. Rahatul il taiem cubulete mici pe care il tavalim prin zahar pudra sau nuca macinata ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-un castron mare amestecam bucatile de biscuiti cu rahatul

Din apa, zahar, margarina si cacao facem un sirop pe care il fierbem pe aragaz pina se topeste zaharul si margarina. Adaugam scortisoara si esentele de rom si vanilie.

Varsam siropul obtinut peste biscuiti si rahat, amestecam bine si lasam 15 minute la odihnit. Dupa 15 minute intindem folie alimentara sau hartie de copt si turnam compozitia din castron. Modelam sub forma de sul, legam la capete si dam la rece pana a doua zi. Feliem si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise