Salam de biscuiţi reţetă de post

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă de post

Ingrediente

  • - 500 g biscuiti simpli (populari);
  • - 1 sticluta esenta rom;
  • - 150 ml apa;
  • - 2 linguri cacao;
  • - 3 linguri zahar;
  • - 4 linguri apa;
  • - 100 g margarina;
  • - stafide;
  • - 2 linguri dulceata.

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Pentru varianta "de dulce" se inlocuieste 150 ml de apa cu lapte si margarina cu unt.

Se rup biscuitii bucatele - asta este partea cea mai grea :). Peste biscuitii rupti se toarna esenta de rom si apa.

Intr-o craticioara se amesteca cacao, zaharul si cele 4 linguri de apa si se pune pe foc.

Se lasa sa dea intr-un clocot, se ia de pe foc si se adauga margarina.

Se amesteca pana se omogenizeaza.

Sosul astfel obtinut se toarna peste biscuiti. Se amesteca pana sunt toti acoperiti de sosul de cacao, se adauga dulceata si stafidele si se omogenizeaza.

Pe masa se intinde folie alimentara, si se pune jumatate din compozitie. Se formeaza un sul si se impacheteaza strans. La fel si pentru cealalta jumatate. Se da la rece pana se intareste bine.

Iar cu putina glazura de cacao si o foita de zahar ars... banalul salam de biscuiti poate arata foarte bine...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise