Salata tip "boeuf" cu curcan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salata tip "boeuf" cu curcan

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara curcan fiarta in supa
  • 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 100 g telina fierte in supa
  • 4 cartofi roz potriviti
  • 4 castraveti murati
  • cateva bucati de gogosar murat
  • 3 linguri de faina
  • 1-2 oua
  • 3 linguri de mustar
  • cateva fire de patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 5-6 masline negre
  • sare, piper

Mod de preparare

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre timp dati castravetii pe razatoarea mare (pastrati jumatate de castravete pentru decor) si stoarceti zeama.

Dezosati si tocati marunt carnea de curcan. Tocati toate celelalte zarzavaturi si puneti-le intr-un castron, impreuna cu carnea si castravetii. Tocati cateva bucati de gogosar (pastrati 1-2 bucati pentru decor) si verdeata si adaugati-le peste salata.

Puneti intr-o craticioara 2 linguri de ulei, faina, amestecati cu telul, turnati deasupra 50-60 ml apa clocotita si amestecati energic cu telul tinand craticioara pe aragaz cateva minute pana obtineti o pasta mai groasa. Lasati-o sa se racoreasca si puneti-o intr-un castron cu galbenusurile, 1 lingura de mustar, 1/2 lingurita de sare, apoi frecati cu telul adaugand treptat uleiul si zeama de la 1/2 lamaie. Este o maioneza delicioasa, economica si sanatoasa.

Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, curatati coaja si tocati-i marunt, apoi adaugati-i peste salata. Prajiti putin albusurile, tocati-le si puneti-le in castron. Adaugati mustarul ramas, 3/4 din maioneza, amestecati usor cu o lingura, dregeti gustul de sare, piper si zeama de lamaie.

Asezati pe un platou salata, presand-o usor cu mainile ude si aranjati-o frumos cu o spatula. Distribuiti uniform maioneza ramasa, garnisiti cu fasiute de gogosar murat, feliute de castravete, morcov fiert, frunze de patrunjel, masline, dupa dorinta.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise