Ingrediente
1 piept de pui mare, 5 morcovi, 2 patrunjei, 1 gulie, 4-5 catei usturoi, 1 ceapa, 2 cartofi fierti, 200 g mazare fiarta, zeama de lamaie, 5 oua, 2 castraveti murati, ulei pentru maioneza, piper boabe, sare
Dificultate: Medie | Timp: 3h
46 voturi
Mod de preparare
Se curata zarzavatul si se taie in bucati.Adaugam cateii de usturoi si boabele de piper si lasam sa fiarba incet.
Supa se poate servi cu taitei sau cu galuste de gris.
Ceapa fiarta se arunca.
Zarzavatul fiert se taie cubulete, la fel cartofii, pieptul de pui fiert si castravetii.
Patru oua se fierb si apoi racite se taie cubulete( sau se dau pe razatoare. Un galbenus fiert si unul crud se amesteca cu o lingurita de mustar si se adauga treptat uleiul ca sa se faca maioneza.
Cand sunt toate gata se amesteca legumele cu maioneza, se potriveste de sare si se adauga zeama de lamaie.
Se pune salata intr-un bol si se orneaza dupa preferinta.
Dureaza 3 ore prepararea salatei luind in considerare si fierberea supei.
micul bucatar (Bucatar) , 14 iulie 2011
Buna mi se pare si mie dar de cand e carnea de pui boeuf? Cred ca ar trebui s-o numim salata de pui, nu?
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009
Bun,bun,felicitari.
Sidy , 01 octombrie 2009
Fetelor...mai spun o data: usturoiul si ceapa le pun in supa in care fierbe carnea si zarzavatul si apoi le ARUNC !!! Nu le folosesc la salata ...
IONELA (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
buna salata insa nu am pus niciodata usturoi sau ceapa iar mazarea nu imi place in aceasta salata
maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Imi place tare mult aceasta salata.............mmmmmmmmmmmmm un deliciu.
mirey (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Nici eu nu am pus gulie niciodata,iar mazare de cele mai multe ori nu o mai pun.In schimb eu pun si o telina fiarta.Salata are un gust mai aparte.
Sidy (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Usturoiul si boabele de piper le folosesc la supa in care fierb zarzavatul...nu la salata de boeuf. Ii da supei un gust aparte. Incercati si nu veti regreta...
zana b. (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Salata mea de boeuf contine aproximativ aceleasi ingrediente,fara gulie,usturoi si piper.Mai adaug in plus gogosari in otet si mustar.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
Foarte buna!
Alina (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009
Waw, preferata mea! Doar ca eu nu pun mazare.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009
Eu asa fac salata de boeuf, doar ca nu am pusniciodata usturoi. O sa incerc, dar poate zice iar Alex ca fac experiente culinare pe pielea lui. Salata e una din putinele mancaruri care ii place mult.