Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 g cas de vaca
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar ulei condimentat
  • vegeta de casa (ierburi naturale englezesti)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.

Usturoiul curatat il dam prin presa.

Verdeturile le tocam.

Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.

Presaram vegeta (ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.

Dupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in uleiul incins , pe ambele parti, pina capata o usoara culoare aurie.

Punem dovleceii prajiti de o parte.

Intr-un vas termorezistent ( nu il mai ungem cu nimic pentru ca dovleceii au ulei pe ei), incepem sa montam salata astfel:

asezam un strat de dovlecei, peste ei punem feliile de rosii, apoi presaram usturoiul presat sau tocat marunt si radem primul strat de branza.

Continuam cu aleleasi straturi pina terminam legumele si tinand cont ca deasupra sa fie un strat de rosii.

Radem branza si presaram verdeturi peste rosii. Stropim cu putin ulei si ddam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, pina se rumeneste salata.

Scoatem salata din cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi o portionam.

Putem servi salata atat calda cat si rece, cum va place mai mult .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise