Salată caldă de ficăței

Timp pregatire
30 minute
Salată caldă de ficăței

Ingrediente

  • câtiva ficăţei
  • ulei aromat
  • o lingură de unt
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • câţiva câţei de usturoi
  • două linguri sos de rodii
  • sare, piper
  • salată verde,
  • leurdă,
  • untișor

Mod de preparare

Ficățeii i-am spălat bine și i-am curățat, apoi i-am scurs de apă și i-am tamponat cu niște șervete de hârtie. Între timp am pus o tigaie pe foc cu puțin ulei aromat cu usturoi și o lingură de unt, am pus ficățeii și i-am rumenit, apoi i-am inecat cu un pahar cu vin alb sec și am mai pus și câțiva căței de usturoi tocați. Am pus capacul peste tigaie și am lăsat ficățeii să mediteze la nemurirea sufletului vreun sfert de oră și întorcându-i între timp de câteva ori și urmărind cu ochi vigilent să nu scadă prea mult nivelul lichidului din tigaie, să mi se ardă împricinații (în timpul acestui proces, am mai adăugat puțintel vin, nu s-a întamplat nimic, oricum nu am lăsat ficățeii să ia cheile de la mașină să fugă în lume :P). I-am scos din tigaie și i-am pus la căldurică, cât timp am făcut sosul. Peste ce a mai rămas din sosul de la ficăței am mai pus puțin unt și două lingură de sos de rodii, un vârf de cuțit cu sare și niște piper proaspăt măcinat și am lăsat să dea într-un clocot, maxim două minute.

Am pregătit un pătuț verde din salată verde, leurdă, untișor, peste am așezat ficățeii și i-am stropit cu sosul din tigaie. Și am mâncat tot, tot, tot. Nimic n-a mai rămas.

Alte retete de salate delicioase gasiti pe blogul Mariana Kitchening!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura