autor:

VALENTIN LITA

» » Salate

SALATA CU AVOCADO SI SURIMI

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PT. 4 PORTII :, - salata verde - 0.350 kg, - avocado - 0.400 kg, - andive - 0.200 kg, - bastonase crab ( surimi crabstick ) - 0.120 kg, - oua - 1 buc., - rosii - 0.120 kg, - masline - 0.020 kg, - sos vinaigrette, -sos coktail, - patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Fructul de avocado se taie pe jumatate ( atentie, se desprinde mai greu de pe sambure ), se taie apoi in fasii transversale si se stropeste cu sos vinaigrette - ulei, otet, sare si apa - sau cu zeama da lamaie, pt. a se evita innegrirea lui.
Andivele se desprind frunza cu frunza.
Salata verde se spala bine si se rupe fasii.
Rosiile se feliaza.
Ouale se fierb tari si apoi se feliaza.
Bucatile de crabstick se taie in piese mai mari.
Se face sosul cocktail astfel : se amesteca maioneza cu putin ketchup, coniac ( sau vin rosu),sare, usturoi tocat marunt.
La aranjare se pune salata verde pe mijloc, de jur-imprejur se pune celelalte ingrediente, urmarind sa la aranjam cat mai estetic. Sosul cocktail se pune pe salata. Se decoreaza cu patrujel proaspata tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA CU AVOCADO SI SURIMI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salată cu avocado și surimi

Salată cu avocado și surimi

Salata iceberg se taie cubulețe; avocado-ul la fel. Surimi îi tăiem rondele, usturoiul în

0 voturi    1 comentariu
25 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Excelent!!!

  • MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 21 iulie 2008

    andive? ce sunt astea?

Dificultate

Medie

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PT. 4 PORTII :
  • - salata verde - 0.350 kg
  • - avocado - 0.400 kg
  • - andive - 0.200 kg
  • - bastonase crab ( surimi crabstick ) - 0.120 kg
  • - oua - 1 buc.
  • - rosii - 0.120 kg
  • - masline - 0.020 kg
  • - sos vinaigrette
  • -sos coktail
  • - patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelent!!!

Retete

din Salate reci

Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata "orientala" à la Catalina