De curand am descoperit orezul negru. Mi se pare minunat. Foarte interesant si faptul ca de fapt atunci se pune la fiert isi schimba culoare si devine mov inchis.
Asta se datoreaza faptului ca este bogat in antocianine, antioxidanti naturali care se gasesc de regula in compozitia fructelor de padure de culoare neagra precum afinele, coacazele negre sau murele.
Are un gust deosebit.
In China antica era interzis oamenilor simpli sa consume orezul negru, fiind consumat doar de catre nobili.
Este interesant sa cititi un pic despre istoria sa.
Si sa va impartasesc o reteta simpla.
Orezul se pune la fiert cu cele doua cani de apa. Am citit ca se recomanda si hidratarea in apa inainte de a fi gatit. Se fierbe la foc mic timp de 20-30 minute.
Dupa ce a fiert eu l-am pus intr-o sita si l-am spalat cu apa calduta. Nu devine lipicios. Apoi l-am pus in bol,am adaugat legumele crude taiate, uleiul si condimentele, le-am amestecat bine si apoi e gata de servit.
E delicios si foarte satios.
Cu siguranta va urma in curand si o reteta dulce cu orezul negru.
Pofta buna!
Cu drag,
Valentina
Delicii Sanatoase
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii