Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Pentru inceput de apucam de marinada.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata cu piept de pui marinat si sos barbeque

Ingrediente

  • Pentru marinada:
  • 400 g rosii cubulete in suc propriu
  • 1 lingura sos chili dulce
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri sos Worchestershire
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa rosie tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 400 g piept de pui
  • Alte ingrediente:
  • 250 g rosii cherry
  • 1 ceapa rosie mica
  • ½ castravete lung sau 2-3 castraveti mici
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Crutoane

Mod de preparare

Pentru inceput de apucam de marinada.

Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut.

Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la jumatate si compozitia este ca un piure mai moale.

Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi il facem pasta cu ajutorul unui blender.

Intr-o caserola sau un bol cu capac asezam pieptul de pui, pe care l-am spalat si taiat fasii de marime medie, iar peste carne turnam sosul blenduit.

Amestecam putin si dam bolul la frigider pentru minim 1 ora.

Sosul ramas dupa ce scoateti carnea il puteti refolosi la alte preparate, el poate sta la frigider pana la 2 saptamani.

Dupa ce puiul a stat la marinat, il scoatem si il prajim pe gratarul foarte bine incins, la flacara mare, pana e foarte bine rumenit pe ambele parti, apoi il tranferam in cuptor cu putina apa deasupra (2-3 linguri) si il lasam 8-10 minute la o temperatura de 200°C.

In acest timp pregatim restul legumelor:

Rosiile le taiem in sferturi, castravetele in cuburi (fara seminte) si ceapa marunt. Le asezam pe toate intr-un bol si dregem salata cu otet, ulei, sare si busuioc proaspat tocat marunt.

Peste legume, punem carnea prospat scoasa din cuptor si servim cu paine prajita sau crutoane aromate.

O minunata reteta de vara!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise