Ingrediente
1 kg cartofi,, 250 g ton in ulei (eu am cumparat ton maruntit, in reteta originala, din Practic in bucatarie, scria "ton bucati"),, 1 lamaie,, 50 g masline (umplute cu ardei, eu am folosit simple),, 3 oua,, 1/2 ceapa rosie,, 2 linguri smantana (sau maioneza),, 1 legatura patrunjel,, sare, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
9 voturi
Mod de preparare
Tonul, scurs de ulei, l-am amestecat cu ceapa rosie, tocata marunt, cu zeama de la cealalta jumatate de lamaie, smantana, sare, piper (dupa gust).
Am tapetat un vas jena cu folie de plastic, apoi cu 3/4 din pasta de cartofi.
Am intins jumatata din cantitatea de ton, apoi am pus maslinele si ouale decojite si taiate felii.
Am acoperit cu pasta de peste ramasa si cu un strat de pasta de cartfoi.
Am dat la rece (se tine minim o ora la frigider).
Am rasturnat salata pe un platou si am indepartat folia.
Decorati dupa preferinta.
Daca doriti folositi mai putina zeama de lamaie.