Ingrediente
Se pot folosi ardei capia copti proaspeti,congelati sau conservati la borcan si sos “vinaigrette”sau vinegreta., , Pentru sosul “vinaigrette”sau vinegreta:, In primul rand se foloseste un produs pentru acrit si anume otet de mere,zeama de lamaie,suc de grapefruit, otet din vin sau otet balsamic, iar ca produs de legatura folosesc uleiuri presate la rece si anume ulei de masline,ulei de porumb ,ulei din seminte de struguri sau ulei de rapita ,putin zahar sau miere de albine si apa fiarta si racita sau apa plata pentru dilutie., sare,piper,cimbru dupa gust, Cine doreste poate adauga putin usturoi tocat foarte fin.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
27 voturi
Mod de preparare
Ardeiul copt,curatat de cotoare,seminte,spalat si scurs bine ,se toaca fasii subtiri si se aseaza intr-un castron.Peste ardei se toarna sosul “vinaigrette”sau vinegreta,iar cine doreste poate adauga si usturoi tocat foarte fin…
Se serveste ca atare sau garnitura la diferite preparate din carne sau legume.
Daca se folosesc ardei gata copti timpul de preparare este de cca 20 minute,iar in rest de cca 45 min.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
da, cu usturoi e mai bun !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009
Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile voastre...
cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
Buna, buna! Si mie imi place!
mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009
Sunt foarte gustosi...
zana b. (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Iubesc vara ptr. ca are atatea legume.Eu mananc salata de ardei copti foarte multa vara.Uneori fac un sos de rosii cu putin usturoi zdrobit pe care-l torn peste ardei.E super.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Multumesc mult pentru comentariile si aprecierile postate...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Si mie imi plac grozav de mult. Asezonez cu tet balamic, ulei de masline si putina miere de albine.MMM ce bun!
murigneau (Chef de cuisine) , 31 august 2009
Cu otet balsamic si miere SUNT MINUNATI!!!!! FELICITARI
Sidy (Chef de cuisine) , 29 august 2009
yammi-yammi...noi am manca toata ziua ardei copti ca salata !!! Minunata reteta !Cate-o data o fac cu usturoi si atunci nu mai pun zahar.