Reteta postata pe: 23 septembrie 2010
Ingrediente
Avem nevoie de:, -5-6 cartofi, -4 morcovi maricei, -4 oua, -5-6 castraveti acri(potriviti), -masline dupa gust (eu pun o jumatate de borcan de 400grame), -1 piept de pui sau ton din conserva(3 conserve), -1 mar(nu conteaza soiul)dulce sa fie, -o cutie mica de mazare fiarta, -sare si piper, -maioneza de casa, -mustar 3 lingurite
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se curata de coaja cartofi si morcovi si se pun la fiert impreuna cu ouale si pieptul de pui.Cand sunt gata se scot si se lasa la racit,avem grija sa scoatem intai ouale dupa 10 minute de cand a inceput apa sa clocoteasca,apoi cartofi cand sunt fierti,pieptul de pui si la sfarsit morcovi dat fiind faptul ca au nevoie de diferit timp pentru a se fierbe .In timp ce se fierb legumele taiem castraveti marunt si ii punem la scurs intr-un castronel.Tocam si marul marunt sau il dam prin razuitoare.Cand am scos ouale folosim unul din galbenusuri pentru a face maioneza .Eu pun un galbenus fiert ,unul crud,sare ,mustar si amestec bine pana se omogenizeaza ,apoi incep cu uleiul putin cate putin .Cand vad ca se ingroasa pun putina zeama de lamaie si continui cu uleiul si asa pana fac cantitatea care imi trebuie.Tocam legumele si pieptul de pui marunt ,apoi maslinele .amestecam totul :cartofi,morcovi,carnea,marul,mazarea,castraveti,maslinele,mustarul,sarea si piperul.Se amesteca putin si se adauga maioneza ,oprim putina pentru decorare,si amestecam totul.Decoram dupa plac.Pofta buna!!!!