Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi ardeiul verde si cel rosu,taiati feliute(vezi poza);se caleste,putin.
Dupa ce ardeiul e calit,se pun burghulul(spalat);se amesteca,se pune apa,cam 1,5 pahar,deci cca dublul burghulului.Apa trebuie sa acopere putin burghulul.
Se sareaza si pipereaza,dupa gust.Dupa ce fierbe putin(cam 5 minute),se pune pasta de rosii;se amesteca,si se lasa sa fiarba,acoperit,la foc mic,cca 15 minute.Nu se pune pasta de rosii de la inceput,deoarece,se intareste burghulul.
In timp ce burghulul e pe foc(dar nu uitam de el;dupa cca 10 minute,amestecam)taiem marunt(in patratele de cca 0,5 cm)rosiile si castravetii.Se taie si patrunjelul,marunt.
Dupa ce "burghulul"e fiert,se lasa sa se raceasca;
apoi se amesteca cu rosiile,castravetii si patrunjelul.
Optional,se poate pune si ceapa.
Se sareaza si se pune zeama de lamiie,dupa gust.
Se amesteca.Se serveste rece,ca aperitiv.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii