Ingrediente
Avem nevoie de:, -4-5 cartofi mici, -4 linguri de lapte, -1 lingura de unt, -3 catei de usturoi trecuti prin presa pentru usturoi, -2 linguri suc de lamaie, -2 linguri ulei de masline, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
16 voturi
Mod de preparare
Se trec prin presa de cartofi si apoi se pun intr-un bol.
Se adauga untul moale, usturoiul,laptele ,sucul de lamaie si uleiul de masline si se amesteca bine.
Se potriveste de sare si piper.
Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline.
Se toarna putin ulei de masline pe salata.
Se mananca cu lipie araba; lipia se rupe in bucatele care se folosesc sub forma de lingura pentru a lua salata din bol.
( Vezi reteta Salata de vinete cu pasta de susan –Mutabal betinjean).
Poate vi se pare curios dar in tarile arabe se manaca paine cu cartofi, paine cu orez!
Supa de cartofi cu carne se serveste cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010
O bunãtate!!!mai ales cã ai pus si usturoi,yummy!Miha,si aici se amestecã la greu,se mãnâncã fasole scãzutã cu orez,sau orez de pui cu nãut....trebuie sã fie tare gustoase lipiile de la voi!*****
juliya (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Din nou o reteta buna "din capitolul alte meleaguri".Multumim!
constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Cred ca e foarte buna !
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Multumesc pentru comentarii. Draga Silvioara, Cami ti-a raspuns in locul meu: se poate folosii iaurt in loc de lapte; sunt foate multe variante ale acestui aperitiv in functie de regiune. Eu o fac asa cum am vazut la soacra mea si mama ei; ele sunt originare din Jaffa. Constante sunt usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamaie.
husni (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Eu nu fac,dar soacra-mea face;nu pune lapte(pune putin iaurt),nici unt,doar ulei de masline;celelalte ingrediente,ca si tine. A,era sa uit:cartofii ii fierbe in coaja. Felicitari,Mihaela!E un aperitiv f.bun.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Interesanta reteta!
mira (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Este o salata, nu garnitura ca pireul. Foarte buna.
licu pop (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata foarte bine!!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Imi place cum arata, frumos!
Daniela (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata bine si trebuie salvata aceasta reteta !
clara marinescu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
am testat-o si este f f buna
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
O alta alternativa la salata clasica de carofi.Cred ca este foarte buna.Ce zici,ar merge sa inlocuiesc lapete cu iaurt?
maria mihalache , 31 mai 2010
Cred ca este tare buna aceasta salata.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Arata tare bine!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
Este un piure de cartofi imbunatatit...Super gustos si merita incercat...
kata0587 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010
seamana cu piureul romanesc, doar ca aici se mai adauga zeama de lamaie si usturoiul.....oricum cred ca e foarte bun :)
Sidy , 31 mai 2010
Ce bine arata ! Seamana cu un pireu de cartofi...imbunatatit !!! Chiar am sa-l incerc sa vad cat e de bun...