Salata de fasole uscata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de fasole uscata

Ingrediente

  • Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi,o bucata de telina,3 castraveciori murati, un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde), 5 catei de usturoi,zeama de la o lamaie , sare, piper, cimbru dupa gust.
  • Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust.
  • De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.

Mod de preparare

Fasolea se alege,se spala si se tine la inmuiat o noapte sau macar cateva ore.

Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxinele,apoi in apa in care va fierbe se adauga putina sare,dar boabele trebuie sa ramana intregi. Dupa fierbere fasolea se limpezeste cu apa calda si se lasa sa se scurga bine.

Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

Separat telina si morcovul se curata,se spala si se vor da pe razatoarea cu gauri mari.Castraveciorii murati , gogosarii acri se taie cubulete,ceapa curata si spalata se taie pestisori(puteti sa o frecati cu sare,spalata si stoarsa),usturoiul se piseaza sau se toaca marunt .Se potriveste de sare, piper,zeama de lamaie si se amesteca cu boabele de fasole.La sfarsit adaugati dupa gust maioneza sau ulei.Se serveste rece ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise