Ingrediente
Am folosit doi pumni de fasole,2 morcovi,o bucata de telina,3 castraveciori murati, un gogosar acru ,o ceapa uscata(se poate folosi si ceapa rosie sau ceapa verde), 5 catei de usturoi,zeama de la o lamaie, sare, piper, cimbru dupa gust., Salata se poate amesteca cu maioneza (cu ou sau de post) sau doar cu ulei dupa gust., De aceasta data eu am ales sa o asezonez cu ulei de porumb.
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
47 voturi
Mod de preparare
Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxinele,apoi in apa in care va fierbe se adauga putina sare,dar boabele trebuie sa ramana intregi. Dupa fierbere fasolea se limpezeste cu apa calda si se lasa sa se scurga bine.
Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.
Separat telina si morcovul se curata,se spala si se vor da pe razatoarea cu gauri mari.Castraveciorii murati , gogosarii acri se taie cubulete,ceapa curata si spalata se taie pestisori(puteti sa o frecati cu sare,spalata si stoarsa),usturoiul se piseaza sau se toaca marunt .Se potriveste de sare, piper,zeama de lamaie si se amesteca cu boabele de fasole.La sfarsit adaugati dupa gust maioneza sau ulei.Se serveste rece ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Multumesc mult pt aprecieri...
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
valentina toti iti spun, ca esti un bucatar f. bun !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2011
Multumesc mult ...
kok miori (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011
O salata usoara si foarte gustoasa-trebuie de incercat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Ma bucur ca ti-am putut fi de folos Tatiana si sper din suflet sa va placa...
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Sper sa nu te " superi", am dat , deja, retata ta, unei pritetene care posteste si am si salvat-o intre retelele mele favorite.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011
Rapida, hranitoare, gustoasa!
constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010
Cred ca este o bunatate !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009
Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...
lumi (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009
imi place si mie O prepar si eu dar fara maioneza
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009
Nu am facut pana acum aceasta salata dar, o voi incerca. Cred ca este fff buna.
Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2009
Si eu o fac des ...cind este post si pun si niste masline...