Salata de fructe in coaja de ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de fructe in coaja de ananas

Ingrediente

  • * fruct de ananas de marimea unui bol pentru desert, bine copt si proaspat (in functie de numarul de invitati alegeti si cate fructe de ananas doriti)
  • * sucul de la o lamaie
  • * 3 linguri de sirop natural din orez brun sau de artar
  • * alternativ puteti folosi si zahar brun
  • * fructe exotice, la alegere, miezul ananasului, papaya, mango, kiwi, pepene galben si/sau verde, banane, etc.

Mod de preparare

1 Indepartati pielita de pe toate fructele alese si taiati toate fructele in cubulete mici; atentie: ananasul este bine sa fie scobit cu atentie pentru a pastra cat mai mult din miezul sau pentru salata

2 Puneti toate fructele taiate intr-un vas larg si inalt;

3 Separat amestecati sucul de lamaie si siropul sau zaharul brun;

4 Turnati amestecul de suc de lamaie si sirop/zahar peste fructe amestecandu-le cu incetul;

5 Gustati putin si vedeti daca mai este nevoie de sirop sau de zahar; nu va temeti ca zaharul nu se va dizolva bine intrucat acidul din fructe va face aceasta treaba multumitor;

6 Umpleti ananasul scobit artistic cu salata de fructe si plasati fiecare portie pe un vas special pentru ca, de multe ori, siropul si sucul fructelor se poate prelinge prin coaja ananasului;

7 Puteti adauga pe deasupra cate o lingura/portie din siropul care va ramane pe fundul recipientului unde ati pregatit salata de fructe, frisca, inghetata si chiar iaurt dulce fortificat cu vitamine;

8 Inainte de a fi servita, salata poate fi tinuta la frigider, dar nu o puneti inca in coaja de ananas ci pastrati-o si pe aceasta la rece pana ce se poate servi.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise