autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Salata de gogonele coapte

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 octombrie 2010

Ingrediente
3 kg de gogonele, 3 cepe mari dintre care una rosie, 2 linguri otet de mere, sare, si ulei dupa gust(200-250 ml)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la blender si le-am amestecat cu otet,ulei,sare,piper si ceapa tocata marunt .
Pentru iarna puteti pastra salata in borcane atat cu ceapa cat si fara ceapa,aceasta adaugandu-se doar in momentul servirii.
Borcanele se capseaza bine,se invelesc in ziare,hartii sau carpe si se fierb 30-40 de minute la bain-marie.Daca nu este destul de racoros locul in care se vor pastra borcanele se adauga in salata putina aspirina sau conservant pentru siguranta.
Este o salata extraordinar de gustoasa si binevenita in zilele de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele coapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot de piersici

Compot de piersici

Se spala si se usuca bine borcanele. Compotul se poate prepara din piersicile cu tot cu coaja

10 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Gogonele murate

Gogonele murate

Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Te astept cu drag...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Ne vedem la toamna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Multumesc mult...

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Bun bun bun , o fac si eu, vb este ceva mai deosebit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de gogonele
  • 3 cepe mari dintre care una rosie
  • 2 linguri otet de mere
  • sare, si ulei dupa gust(200-250 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Te astept cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

54 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogonele si castraveti in otet