Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

Ingrediente

  • -1 legatura laptuci
  • -2-3 vinete mici( sau o vanata de marime mijlocie)
  • -1 ceapa rosie
  • -2 rosii de marime medie
  • -1 lamaie de marime medie
  • -2 linguri de miere de albine
  • - ulei de masline virgin
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi se storc bine de apa.

Se incinge intr-o tigaie mai adanca( de tip wok) uleiul de masline si se calesc vinetele pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie .

Se spala laptucile si se aseaza pe un platou.

Rosiile se taie si se aseaza pe laptuci.

Ceapa rosie se taie pestisori si se presara peste rosii, apoi se adauga vinetele calite.

Se prepara o vinegreta din ulei de masline virgin,sucul de lamaie,sare,piper si 2 linguri de miere.

Se toarna peste salata inainte de servire.

Are o aroma deosebita rezultata din asocierea gustului dulce al vinetei si acrisor al laptucilor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise