Salata de legume cu naut

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de legume cu naut

Ingrediente

  • -1 dovlecel mic
  • -1 morcov
  • -1ardei
  • -200 gr naut fiert
  • -1 ceapa
  • -2 lingurite ghimbir taiat marunt
  • -1 lingurita mustar cu boabe
  • -1/2 lingurite seminte chimen
  • -1 lingura sos de soia
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -100 ml apa sau fond de legume (supa )
  • -2 linguri ulei
  • -seminte de floarea soarelui.

Mod de preparare

Eu am folosit naut fiert acasa ,dar se poate folosi naut din conserva . Daca doriti sa fierbeti nautul atunci acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin.

Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun .

Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita.

Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen . Lasam sa se caleasca cam 2 minute . Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia . Cand da in clocot punem fondul de legume sau apa si morcovii . Daca doriti morcovi facuti bine atunci trebuie fie sa-I taiati mai marunt fie sa ii lasati mai mult. Eu i-am lasat cam 5 minute .

Punem dovlecelul si ardeiul si lasam sa se inmoaie putin. Cand considerati ca legumele sunt facute asa cum doriti ( atentie daca doriti sa fie facute bine atunci puneti un capac sau adaugati mai multa apa ) adaugam nautul . Acesta va absorbi si el din sosul rezultat acolo . Condimentam dupa gust si servim cu seminte de floarea soarelul presarate deasupra si cu paine prajita .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise