Ingrediente
3-4 cartofi, 2 sfecle rosii, 1 ardei gras sau capia, 1 morcov, o albitura, cateva felii de telina, o legatura patrunjel, otet de mere, ulei, sare, condimente
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
33 voturi
Mod de preparare
Separat se curata sfecla,morcovul si albitura ,se taie julien si se pun si ele la fiert.
Ardeiul gras se spala,se indeparteaza cotorul si se taie si el julien.
Ceapa taiata pestisori se pune intr-un castron si se toarna otet de mere,ulei,condimentele,patrunjelul tocat marunt si ardeiul gras julien.
Cand sunt fierte cartofii si celelalte legume se lasa la racit,apoi se rastoarna in castronul cu sos si ceapa.
Se amesteca usor si se serveste simpla in zilele de post sau lanaga o bucata de carne sau peste.
Eu fierb legumele la abur.Fierb mai repede si se pastreaza si vitaminele.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009
Ce fel de sos? Cred ca merge putina maioneza.